(ZAPNI TITULKY VO VIDEU)
POSTUP:
☉ V mise vymiešame múku s vodou (pomer 1:1), pridáme štipku soli, čierneho korenia, sušeného cesnaku a mletej údenej papriky.
☉ Očistenú cibuľu prekrojíme na štvrtiny, rozoberieme na vrstvy. Hefu rozlomíme na robustnejšie kúsky nepravidelných tvarov a spolu s cibuľou pridáme do misy. Obalíme v ceste a napichujeme na špajdle alebo grilovacie ihly. Posypeme zo všetkých strán sezamom.
☉ Uložíme na plech, pečieme 20 minút v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 200 °C a v polovici pečenia otočíme.
☉Počas pečenia pripravíme marinádu na potieranie: lyžicu olivového a lyžicu sezamového oleja vymiešame s lyžicou javorového sirupu. V závere pridáme pár kvapiek jablčného octu. Zmesou potrieme špízy po 20 minútach pečenia a potom pečieme ešte ďalších 7-8 minút.
☉Prepláchnutú ryžu uvaríme vo vode. Po dovarení dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
☉Podávame s ryžou, jarnými cibuľkami, duseným hráškom a s porciou sójovej omáčky alebo obľúbeným dipom.
TIP: Ľahká chuť Hefu obaleného v cestíčku potretom marinádou a sezamom, dokonale ladí s opečenou cibuľou. Celý špíz ešte zahorúca ľahko stiahneš aj do pity potretej cícerovým hummusom, jogurtom a šalátom. Na jednom plechu tak naraz upečieš porcie aj pre celú párty.
🍽 1 ⏱ 30 min 🛒SUROVINY:
☉ Hefu (konopné tofu) 180 g
☉ hladká múka 5 PL
☉ voda 5 PL
☉ červená cibuľa 1 ks
☉ sezamový olej 1 PL
☉ olivový olej 1 PL
☉ javorový sirup 1 PL
☉ sezam 2 PL
☉ jazmínová ryža, citrón, sójová omáčka, jarná cibuľka
☉ soľ, jablčný ocot, sušený cesnak, čierne korenie, mletá údená paprika