VIDEO: ZAPNI SLOVENSKÉ TITULKY
POSTUP:
Bagetu skrátime na približne 16 cm dlhý rez a pozdĺžne prekrojíme na polovice. Obe prekrojené časti potrieme tapenádou z čiernych olív.
Tenké plátky uhorky uložíme na spodnú časť, zľahka posypeme oreganom a prikryjeme štedrými plátkami syru Feta. Opať posypeme oreganom a navrch uložíme prekrojené kúsky sušených paradajok v olivovom oleji.
Prikryjeme hornou časťou pečiva, pritlačíme a prekrojíme na polovicu alebo len čiastočne zabalíme pre praktickejšiu konzumáciu či transport.
TIP: Chuť tejto výdatnej bagety pripomína vidiecky grécky šalát, prítomnosť sušených paradajok, lahodného pečiva a výrazného syra tento letný zážitok už len umocňuje. Skúste pridať aj čerstvé tzatziky alebo misku s panenským olivovým olejom či lístky čerstvej bazalky.
🍽 1 ⏱ 5 MIN
🛒 SUROVINY: ☉ kvásková viaczrnná bageta 1 ks ☉ olivová tapenáda 35 g ☉ syr Feta 50 g ☉ sušené paradajky v oleji 2 ks ☉ čerstvá uhorka 40 g ☉ sušené oregano