VIDEO: ZAPNI SLOVENSKÉ TITULKY
Čerstvú bazalku nahrubo posekáme a zapracujeme do rozmiešanej bryndze so štipkou mletého korenia. Zmes necháme v uzavretej nádobe vychladiť.
Cibuľu nakrájame na kolieska a dužinu melónu vydlabeme pomocou lyžičky alebo vykrajovača na ovocie, prípadne pokrájame na malé kocky.
V šalátovej mise zmiešame vychladený melón s cibuľou, pokvapkáme citrónovou šťavou, jemne posolíme a naservírujeme do kokteilových pohárov alebo priamo do prázdneho melónu.
Rovnakým vykrajovačom naberieme bryndzovo-bazalkové guľky, uložíme navrch porcie, okoreníme a pred servírovaním pokvapkáme olivovým olejom.
TIP: Ľahko stráviteľné a osviežujúce potešenie najmä počas horúcich letných dní vás presvedčí že takmer denná konzumácia melónu môže mať aj chutné slané verzie. Nezabudnite všetky suroviny vopred dôkladne vychladiť. Bryndzu nahradí aj feta alebo balkánsky syr.
🍽 4-6 ⏱ 10 MIN
🛒SUROVINY: ☉ menší červený melón 1 ks (cca 1,2 kg) ☉ bryndza 220 g ☉ červená cibuľa 1 ks ☉ citrón 1 ks ☉ olivový olej 2 PL ☉ zmes farebného korenia, čerstvá bazalka, morská soľ