Umyté klasy kukurice zarovnáme na konci nožom a na pracovnej doske pozdĺžnymi rezmi zhora nadol oddelíme všetky zrnká. Kukuricu nasucho opražíme v panvici približne 10 minút, nemiešame ale pravidelne prehadzujeme, kým všetky zrná nezískajú opečenú farbu. Na záver pridáme do panvice aj papričku resp. sušené čili. Obsah panvice zmiešame s posekanou cibuľou, bylinkami, postrúhaným syrom a nakoniec zalejeme olivovým olejom do ktorého tesne predtým zašľaháme šťavu z polovice citróna.
Podávame ako chuťovky na šalátových listoch, prípadne ako prílohu či samostatný ľahký chod.
Suroviny: čerstvá kukurica 2 ks, štipľavá paprička alebo sušené čili 1 ČL, syr grana padano 100 g, červená cibuľa 1 ks, citrón 1/2 ks, olivový olej 3 PL, petržlenová vňať 1 PL, koriandrová vňať 1 PL
porcie: 2 / čas prípravy: 15 min